Posted on

Städtips för att hålla ditt kontor fri från bakterier och sjukdomar

Att hålla kontoret rent är viktigt för att skapa en produktiv arbetsmiljö. Inte bara det, regelbunden rengöring kan också bidra till att hålla bakterier och sjukdomar borta, vilket är särskilt viktigt i en tid då vi är mer medvetna än någonsin om vikten av god hygien. Här är några städtips för att hjälpa dig att hålla ditt kontor fri från bakterier och sjukdomar.

Varför kontorsrengöring är viktig

Ett rent kontor är inte bara estetiskt tilltalande – det är också hälsosamt. Bakterier och virus kan överleva på ytor i timmar, ibland dagar, vilket innebär att smutsiga kontorsytor kan bli till bräden för sjukdomar. Genom att hålla kontoret rent och desinficerat, kan du skydda din personal och besökare från sjukdomar och säkerställa att alla känner sig trygga och bekväma på arbetsplatsen.

Dagliga rengöringsvanor

Det första steget för att hålla ditt kontor rent och hygieniskt är att införa dagliga rengöringsvanor. Här är några saker att göra varje dag:

Städerska med mopp

– Torka av arbetsytor: Skrivbord, tangentbord, datormöss och telefoner kan vara bakteriehotspots. Använd antibakteriella rengöringsmedel för att torka av dessa ytor varje dag.

– Rengör gemensamma områden: Ytor i gemensamma utrymmen som kök och badrum ska rengöras dagligen. Glöm inte att torka av dörrhandtag, ljusomkopplare och andra områden som ofta rörs vid.

– Hantera sopor: Se till att allt skräp slängs vid slutet av dagen för att förhindra ackumulering av bakterier.

Veckovisa rengöringsrutiner

Förutom dagliga rengöringsrutiner, finns det också saker du bör göra på en veckobasis:

– Dammsugning och moppning: Dammsug och moppa golven för att ta bort damm och smuts. Om du har mattor, överväg att få dem professionellt rengjorda regelbundet för att ta bort djupt liggande smuts och bakterier.

– Rengör elektronik: Elektroniska enheter som skrivare, faxmaskiner och kopiatorer kan också samla bakterier. Använd en mikrofiberduk och en mild rengöringslösning för att torka av dem en gång i veckan.

– Rengöring av fönster: Smutsiga fönster kan inte bara göra kontoret mindre inbjudande, de kan också samla damm och smuts. Rengör fönstren regelbundet för att hålla dem klara och rena.

Desinfektion

Förutom att rengöra, är desinfektion ett viktigt steg i att hålla ditt kontor fri från bakterier och sjukdomar. Använd ett desinfektionsmedel som dödar 99,9% av bakterierna och virusen på ytor och använd det på alla arbetsytor, gemensamma utrymmen och ofta rörda objekt som dörrhandtag och ljusomkopplare.